Matematik

andengrad polynomier

09. september 2013 af verman (Slettet)

Hej der ude. jeg sidder og kæmper med en opgave.

A. Ved levering af en vare er prisen p bestemt ved p=80x+1600

hvor x angiver mængden af varen i kg. Når varen skal forsikret under transporten, afhænger præmien (udgiften til forsikringen) af prosen.

Der gælder y=0.05p+50

hvor y angiver præmien og p er prisen på varen. 

A1. hvor meget koster det at forsikre en leverance på 800kg

er prisen bare0.05x800=40 kr?

A2. bestem en regneforskrift for præmien som fuvktion af den leverede varemængde.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2013 af Krabasken (Slettet)

A)

Pris: 80 * 800 + 1600 = ?1

Forsikring: 0,05 * ?1 + 50 = ?2

B)

Indsæt udtrykket for p i udtrykket for y

Jeg kan ikke se nogle andengrads polynomier . . . ?

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2013 af PeterValberg

Forsikringen afhænger af vareprisen p, så du skal vel først bestemme:

p(800) = 80·800 + 1600 = ?

derefter beregnes forsikringen som:

f(p(800)) = 0,05·p(800) + 50 = ?

hvor f er forsikringsprisen som en funktion af varens pris (der jo afhænger af vægten)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2013 af Krabasken (Slettet)

# 2

- og det var vist egentlig præcis det, jeg havde skrevet i # 1 . . .   :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2013 af PeterValberg

#3 ja, det var det :-) der må have været tale om noget overlap,
for jeg havde ikke set dit indlæg, da jeg gav mig til at svare :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: andengrad polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.