Matematik

Ligninger

09. september 2013 af fiex1034 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej allesammen. Jeg har skide svært ved at løse ligninger, nogle der har nogle gode tips, eller regnemåder jeg kan forstå lidt nemmere? 


Jeg sidder med:

5(2x+8)=50 

25(4x-1)=275

3x-2(x+4)=14

36=3(2x-12)+54 


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2013 af peter lind

Gang ind i parenteserne

Saml alt med x på den ene side af lighedstegnet og alt andet på den anden side af lighedstegnet


Svar #2
09. september 2013 af fiex1034 (Slettet)

#1
 

Gang ind i parenteserne

Saml alt med x på den ene side af lighedstegnet og alt andet på den anden side af lighedstegnet

Jamen hvordan gør man det? 

Kan du ikke vise hvordan du gør med nr. 1? Alt du gør :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2013 af peter lind

5*(2x+8) = 5*2x+5*8 =  fortsæt selv


Svar #4
09. september 2013 af fiex1034 (Slettet)

Må finde ud af hjælp et andet sted fra, gud hvor er jeg dum.. Forstår det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2013 af Gliates (Slettet)

#0

Du er ikke dum

5(2x+8)=50

Gange ind i parentesen 10x+40=50

Tallene på den ene side, x'erne på den anden -40+10x+40=50-40

Læg sammen 10x=10

Divider på begge sider 10x/10=10/10

x = 1

--  Næste

25(4x-1)=275

Gang ind i parentesen 100x-25=275

Tallene på på den ene side, x'erne på den anden side 25+100x-25=275+25

Læg sammen 100x=300

Divider på begge sider 100/100x=300/100

x = 3 

-

Spørg endelig, hvis der er noget som du ikke forstår

Det er meget simpelt at løse sådanne ligninger, hvis man først lærer det


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2013 af mette48 (Slettet)

Hvad betyder en ligning egentlig?

Størrelserne på venstre side af = har samme værdi som størrelserne på højre side

Mindst et sted står der et x, som representerer en ubekendt størrelse

Opgaven er at finde denne værdi. Dette gøres ved hele tiden at gøre det samme på begge sider af =. lægge det samme til, trække det samme fra, gange med det samme eller dele med det samme på begge sider af =

5(2x+8)=50    ganger ind i parentesen

10x+40 = 50  trækker 40 fra på begge sider

10x+40-40+=50-40

10x = 10       deler med 10

10x/10=10/10

x=10

Så er det din tur

3x-2(x+4)=14   ganger ind i parentesen

                          lægger 8 til på begge sider

                          deler med tallet foran x


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2013 af mathon

#0

                 25(4x-1) = 275          her er det lettere at dividere med 25 på begge sider

                  4x-1 = 11

                  4x = 12

                  x = 3


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.