Matematik
mængden af åbne og lukkede mængder
Jeg har en øvelse til i morgen, jeg gerne vil lave på forhånd. Jeg har vedhæftet den forneden. De to første opgaver var lette, men nu er jeg ved tredje, og skal vise at alle tællelige delmængder af R tilhører den opgivne mængde. At en mængde A er tællelig betyder jo per definition, at der findes en injektion fra A ind i de naturlige tal N, men jeg kan ikke se, hvordan dette umiddelbart skulle kunne overføres til at handle om foreninger af lukkede og åbne mængder. Rent intuitivt så er en mængde tællelig, hvis den så at sige ikke kan udfylde et helt interval, der jo er overtællelig. De rationale tal er f.eks. en tynd mængde i R, fordi enhver kugle omkring et rationalt tal indeholder reelle tal. Kan det være, at jeg skal bruge dette?
I skal ikke løse opgaven for mig, bare give mig en idé om hvilken retning, jeg skal tænke i.
Svar #1
09. september 2013 af Andersen11 (Slettet)
Enhver tællelig delmængde A af R kan jo skrives på formen
A = {a1 , a2 , a3 , ...} = ∪∞n=1 {an} ,
og da enhver mængde {an} bestående af ét element tilhører Oc , tilhører A familien Ocσ .
Skriv et svar til: mængden af åbne og lukkede mængder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
