Matematik

Hjælp

09. september 2013 af Dani121 (Slettet)
Renten af 4000 kr i et halvt år er til 12% p.a. er. ...... Kr. 4000*12/100= 480 kr er resultatet korrekt

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2013 af peter lind

ja


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2013 af mathon

Renten af 4000 kr til 12% p.a. i et halvt år
er:

                   ((4.000 kr) • 0,12) • 0,5 = 240 kr


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2013 af hesch (Slettet)

Hvis renten p.a. er 12%, vil renten efter et halvt år blive beregnet: √1,12 - 1 = 0,0583 = 5,83%.  

Her findes så rente efter et halvt år = 4000 kr. * 5,83% = 233,20 kr.

Man har nu 4233,20 kr, som der efter et halvt år igen skal tilskrives 5,83% rente:

5,83% af 4233,20 kr. = 246,80 kr.

Så efter et år har man 4233,20 kr. + 246,80 kr = 4480 kr. = 4000 kr. + 12% af 4000 kr.

Eller sagt på en anden måde:  1,05832 = 1,12


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.