Matematik

Trigonometriske ligninger?

09. september 2013 af vildmandenstyrer (Slettet)

Hey. er der nogen, der kan hjælpe med denne ligning. 

Løs ligningen cos(x)=-1/5. inden for hver af mængderne. 0-2pi og -pi - pi?

Sebastian.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2013 af peter lind

Slå invers cosinus til -0,2 op på din lommeregner


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2013 af mathon

            cos(xo) = cos(2π - xo) = -0,2
hvor

            xo = cos-1(-0,2)                          cos(x) er periodisk med perioden 2π

                                                              cos(xo) = cos(xo ± 2π)
                                                             


Skriv et svar til: Trigonometriske ligninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.