Matematik

monotoniforhold

09. september 2013 af misscille (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået funktionen: f(x)=(x+1)*x^-1

Opgaven er: Bestem monotoniforhold for f(x)

Først finder jeg den afledte funktion: f'(x)=((−1)/(x^(2)))

Men her kan jeg ikke gøre som jeg plejer, altså at sætte f'(x)=0, da jeg ved at brøken ikke kan give 0.

Så er der nogen der kan hjælpe mig med hvad jeg så skal gøre? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Undersøg fortegnet for f '(x). Bemærk, at funktionen f(x) ikke er defineret for x = 0.

Bemærk også, at

f(x) = (x+1) / x = 1 + (1/x) , x ≠ 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2013 af PeterValberg

så må du undersøge, om f(x) er faldende / stigende i dm(f)

dm(f) = R\0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.