Matematik

Isolering af ubekendt

10. september 2013 af johannowiz (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej, jeg ka' ikke lige finde ud af at isolere a når jeg ved følgende:

T=M*a og T-mg = -ma

jeg skulle gerne få a = m / (M+m) * g

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2013 af PeterValberg

Indsæt udtrykket for T = Ma i ligningen

T - mg = -ma

læg ma til på begge sider
læg mg til på begge sider
sæt a udenfor en parentes
isolér a

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. september 2013 af mathon

                  M•a = T = mg - ma

                  M•a = mg - ma

                  M•a + m•a = mg

                  a•(M + m) = m • g

                  a = (m/(M + m)) • g
               

                

                 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2013 af 123434 (Slettet)

2# 

Hvor bliver T af i linje 2#


Skriv et svar til: Isolering af ubekendt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.