Andre fag

Hvordan udregnes P(A∪B^C)?

10. september 2013 af Jesper1991 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Har et spørgsmål, som jeg håber I kan svare på. Jeg ved, at følgende udregnes således:

P(A∪B)=P(A)+P(B)-P(A∩B)

Men hvordan udregnes P(A∪B^C)?

Er det således:

P(A∪B^C)=P(A)+P(B^C)-P(A∩B^C)

Håber der er nogen der kan hjælpe.

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2013 af peter lind

Jeg går ud fra at det er en statistikopgave, hvor A og B er  udfald. Hvad er C ? Det giver ingen mening at opløfte et udfald i en potens


Svar #2
10. september 2013 af Jesper1991

Tror måske jeg har den. Kan det passe, at det er dette

P(A∪B^C)=P(A)-P(A∩B)?


Svar #3
10. september 2013 af Jesper1991

Nej, undskyld:

P(A∪B^C)=P(A)-P(A∪B)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Forklar først, hvad du mener med C og med B^C .


Svar #5
10. september 2013 af Jesper1991

Altså jeg har følgende informationer: P(A) = 0,59 , P(B) = 0,30 og P(A ∩ B) = 0,21 og jeg skal finde

= P(A∪B^C)

Og kan det så findes vha. denne formel

P(A∪B^C)=P(A)-P(A∪B)?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Prøv nu at genlæse #4 ganske langsomt og svar så på spørgsmålet der.

Forklar først, hvad du mener med C og med B^C

Mener du med B^C den komplementære hændelse til B, altså Bc  ?

Opgaven løses lettest ved at tegne mængdediagrammer.

Mener du (A∪B)c eller A∪(Bc)  ?


Svar #7
10. september 2013 af Jesper1991

Ved B^C menes der den komplementære hændelse til B, som udregnes

P(A^C) = 1 − P(A)

Har man et event B, er B^C det event ude for eventet B (kan bl.a. skelnes i et Venn diagram).


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, så skriv det som Bc og ikke den underlige eksponentiering.

Du skal finde P(A∪B^C) , så svar nu på mit spørgsmål i #6, om du med det mener

P((A∪B)c) eller P(A∪(Bc)) .


Svar #9
10. september 2013 af Jesper1991

Ja, lige præcis. Jeg mener BC.

Der står i opgaven (A∪BC), så det må vel være A∪(BC) (Note: det var fordi du redigerede i dit tidligere opslag, så fik jeg ikke lige svaret med til spørgmålet).


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Så er

P(A∪(Bc)) = P(A) - P(A∩B) + (1 - P(B))


Svar #11
10. september 2013 af Jesper1991

Okay, tak for hjælpen. Det er bare fordi, at der i min bog står følgende:

"For ethvert to event A og B,
Pr(A ∩ BC)=Pr(A) - Pr(A ∩ B)"

Også gik jeg ud fra, at det også var sådan med foreningsmængder, altså, at

P(A ∪ BC)=P(A) - P(A ∪ B)

Så er det rigtigt forstået, at for fællesmængder gælder

Pr(A ∩ BC)=Pr(A) - Pr(A ∩ B)

Og for foreningsmængder gælder,

P(A∪BC) = P(A) - P(A∩B) + (1 - P(B))


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Hvad betyder Pr(A) ?

Se på mængdediagrammer.


Svar #13
10. september 2013 af Jesper1991

Hov, det var en fejl. Jeg mente,

P(A ∩ BC)=P(A) - P(A ∩ B)

For fællesmængder. Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Ja, det er korrekt.


Svar #15
10. september 2013 af Jesper1991

Okay, mange tak for hjælpen.

Jeg har lige et sidste spørgsmål, som jeg vil være glad for, hvis du kunne hjælpe mig med. Hvad så med P(AC ∩ BC)?
Det er vel den mængde, som er udover fælles mængden (P(AC ∩ BC)), ikk? Men hvordan udregner jeg den matematisk.


Brugbart svar (1)

Svar #16
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

Prøv at tegne mængderne Ac og Bc hver for sig og tag så fællesmængden af de to mængder.

Ac ∩ Bc er så det, der hverken er i A eller i B , dvs

P(Ac ∩ Bc) = 1 - P(A∪B)


Svar #17
10. september 2013 af Jesper1991

Okay, mange tak for hjælpen!

Men du nu skriver du godt nok, at "AC ∩ BC er så det, der hverken er i A eller i B", men er det rigtigt? Er AC ∩ BC ikke den mængde som ikke er i A og B's fællesmængde? Hvor AC U BC så er - som du siger - den mængde, der hverken er i A eller i B. Eller er det forkert forstået?


Brugbart svar (0)

Svar #18
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#17

Nej det er ikke korrekt forstået, da Ac ∩ Bc er ikke det samme som (A∩B)c . Derimod gælder

Ac ∩ B= (A∪B)c


Svar #19
10. september 2013 af Jesper1991

Ahh, ja okay, selvfølgelig. Mange tak for hjælpen! :-)


Skriv et svar til: Hvordan udregnes P(A∪B^C)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.