Matematik

Hjælp til primtalsfaktorer!

10. september 2013 af Thereeese (Slettet)
Hej derude,

Jeg skal finde primtalsfaktorerne i tallene 16, 48, 56, 252, 361, 637, 10.117 og 56.700

Men jeg kan kun finde primtalsfaktorerne i de 2-cifrede tal.
Er der en der kan forklare mig, hvordan man finder primtalsfaktorerne i de 3- og 4-cifrede tal?

Svar #1
10. september 2013 af Thereeese (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis det forelagte heltal er n, undersøger man for ethvert primtal p fra 2 op til det største primtal mindre end eller lig med √n , om p går op i n . Hvis man kommer til et p , der går op i n, gentager man undersøgelsen med n udskiftet med n/p .


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. september 2013 af peter lind

Du må prøve dig frem med forskellige primtal. start med det mindste primtal 2 fortsæt med 3 o.s.v. Hvis et trimtal går op dividere du tallet med primtallet. Fortsæt indtil resten ved divisionen bliver mindre end det tal du dividerer op i. Så har du fundet alle primtal


Svar #4
10. september 2013 af Thereeese (Slettet)

Øhh er der en nemmere måde at forklare det på
Forstår det ikke helt :)

Svar #5
10. september 2013 af Thereeese (Slettet)

Okay tak

Brugbart svar (1)

Svar #6
10. september 2013 af PeterValberg

361

Prøver medprimtallene fra en ende af :-) (2,3,5,7,11,13,17,19,23,.........)

361:2 (kan man ikke)
361:3 (kan man ikke)
...
...
...
361:19 = 19
19:19 = 1

361 = 192

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp til primtalsfaktorer!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.