Matematik

Mat aflevering

10. september 2013 af REissa (Slettet)

1)

Nedenfor er angivet ligningen for en linje og et punkt i planen. Bestem i hvert af de tre tilfælde ligningen for den linje, der går gennem det givne punkt og er ortogonal på den givne linje.

a. 2x-3y+4=0 og P (3,1)
b. y = -2x+4 og P (-1,2)
c. -x = 3y+12 og P (0,-4)

2)

En linje går gennem punkterne (2,3) og (-1,-3)

A) bestem linjens hældning

b) Bestem linjens ligning ved hjælp af formlen: y-y0=a(a-x0)

Det til en aflevering der skal afleveres her om nogle par timer.. Har lavt alle andre, og har simpelthen siddet med dem her i timevis uden at vide hvordan jeg skal lave dem. En venlig og klog sjæl der vil hjælpe med at løse dem med mellem regninger?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2013 af mathon

          a)
                 ligningen for linjen med normalvektor n = [3,2] gennem P(3,1).


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2013 af Erik Morsing (Slettet)

indsæt punkterne og brug reglen om hældningskoeffecienten for en ortogonal linie


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det ligner den samme opgave du har kørende her

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1376620

Gå tilbage til den oprindelige tråd, hvor du allerede har fået hjælp.


Skriv et svar til: Mat aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.