Matematik

Hjælp til ligning

10. september 2013 af ninjamus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Har lidt problemer med nogle opgaver :-(

Nogen der kan hjælpe med denne?: 5x+4/7x-4= 1

PÅ forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Er ligningen

(5x+4) / (7x-4) = 1    ?

At brøken er lig med 1, betyder, at tæller og nævner er lige store (og nævneren er ikke lig med 0).


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2013 af mathon

 menes
                5x + (4/7)x - 4 = 1  ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2013 af PeterValberg

Mener du:

multiplicér begge sider med (7x-4) med forbeholdet x≠(4/7)
saml x'erne på den ene side af lighedstegnet, resten på den anden
reducér

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
10. september 2013 af ninjamus (Slettet)

Peter Valberg, det er rigtigt med den ligning som du på én eller anden måde har fået ind. Men hvad menes der med at multiplicére begge sider?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2013 af PeterValberg

gange :-)

Jeg "ganger" begge sider med (7x-4) med det formål at få brøken væk :-)

Bemærk at Andersen11 i #1 har bemærket at:

(5x+4)/(7x-4) = 1   ⇔   5x+4 = 7x-4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er så også den samme ligning, som foreslået i #1. At en brøk er lig med 1, betyder, at dens tæller og nævner er lige store, dvs

5x+4 = 7x-4 ,   (7x-4 ≠ 0) .

Løs nu denne ligning.


Svar #7
10. september 2013 af ninjamus (Slettet)

5x+4 = 7x-4

5x-5x+4+4 = 7x-5x-4+4

8 = 2x

x=4  

Skal den løses sådan? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. september 2013 af PeterValberg

ja

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
10. september 2013 af ninjamus (Slettet)

Takker:-)


Svar #10
10. september 2013 af ninjamus (Slettet)

Hvordan laves denne (9-x)/(6x+3)=-7

?


Brugbart svar (1)

Svar #11
10. september 2013 af PeterValberg

På samme måde....

gang begge sider med (6x+3) med det forbehold, at x ≠ -1/2
og gør som i forrige opgave (som du fik hjælp til)
teknikken er den samme, tallene er nye :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.