Matematik

Nulreglen og ligninger

11. september 2013 af Didmid (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har lidt problemer med nogle opg. m.h.t nulreglen.
 

x^3 - 3x^2 = 11x^2    

og

8x^2 + 4x = 13x^2

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2013 af Eksperimentalfysikeren

Træk højresiden fra på begge sider af lighedstegnet.

Sæt en fælles faktor udenfor en parentes på venstre side.

Brug herefter nulreglen til at finde x


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2013 af Yang (Slettet)

DU skal jo først omskrive ligninger, så de ligner sætningen om nulreglen: a*b=0, hvor minimum en af faktorerne er lig 0.

x3-3x2=11x2 ⇔ x3-3x2-11x2=0 ⇔ x3-14x2=0 ⇔ x(x2-14x)=0 

Løs nu ligningen. (Du kommer til at bruge nulreglen igen) 
Brug desuden samme metode med den anden ligning. 


Svar #3
11. september 2013 af Didmid (Slettet)

Mange tak for hjælpen. det hjalp meget


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

I den første ligning sætter man med fordel x2 uden for parentesen.


Skriv et svar til: Nulreglen og ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.