Matematik

kardinalitet af den tomme mængde

11. september 2013 af Mathematica (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er card(Φ)=0? Er det aksiom eller følger det af noget?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det forekommer naturligt at definere card(Ø) = 0 .


Svar #2
12. september 2013 af Mathematica (Slettet)

ja okay, men i nogle beviser i min bog bruges dette til at slutte noget andet. Så det er uanset hvad en definition med konsekvenser. Så i den kontekst: Hvad er forskellen på definition og aksiom her? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Bemærk, at cardinaltallet card(A) for en ikke-tom mængde A blev indført som den restklasse, der indeholdt mængden A ved Cantors ækvivalensrelation. card(Ø) er den restklasse, der indeholder den tomme mængde Ø. Enhver endelig, ikke-tom mængde A er ækvivalent med et endeligt afsnit {1,2,...,n} af de naturlige tal N, hvis antal af elementer er lig med n. I den forbindelse var det naturligt at indføre den kortere skrivemåde

card(A) = n

for en endelig, ikke-tom mængde med n forskellige elementer. Det er i samme forbindelse hensigtsmæssigt at indføre skrivemåden

card(Ø) = 0,

fordi vi så for endelige, ikke-tomme mængder A og B har

card(A∪B) = card(A) + card(B) - card(A∩B) ,

hvor additionerne foregår i mængden N∪{0} . og dette udtryk ses også at være opfyldt, hvis vi slækker på kravet om, at A og B skal være ikke-tomme.


Skriv et svar til: kardinalitet af den tomme mængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.