Matematik

Energiformer.

11. september 2013 af jihudsif (Slettet)

Find en typisk pris for 1 kWh elektrisk energi fra elværket og regn ud, hvad det koster at have selve pæren tændt i 1 time og 40 min.

Ikke regn det ud for mig. Men forklar gerne hvordan man regner den ud, evt. en formel el. noget lign.? :) 

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn elforbruget ud fra effekten for pæren, og gang det så med prisen for 1kWh.


Svar #2
11. september 2013 af jihudsif (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Vi kan ikke svare dig, når vi ikke får oplyst pærens effekt i Watt

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2013 af hesch (Slettet)

1 time og 40 min. = 5/3 time = 6000 s.

Så hvis pæren forbruger X watt forbruges  X * 6000 Ws.

Omregn selv dette til kWh.  Gang dette antal kWh med prisen pr. kWh.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2013 af kieslich (Slettet)

En 60 W pære bruger på 1 time og 40 min  60*5/3 Wh =                    Wh =                    kWh.

Tag det tal og gang med prisen (hos DONG) 44,14 øre/kWh


Skriv et svar til: Energiformer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.