Matematik

Integral

14. september 2013 af xxx007xxx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg forstår ikke hvorfor nedenstående giver        e x^3+1

int   (  3x2  *  e x^3+1 ) dx    =  e x^3+1

Første led ville jeg mene gav x3, og så ved jeg ikke hvordan man tager integralet til andet led?

Jeg ved at ebare giver ex, men hvad så i dette tilfælde hvor det er opløftet i mere end bare x?

Giver det så også bare det samme?

Er der nogle der kan forklare mig hvorfor det giver det som det gør?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2013 af mathon

substituer
                       u = x3+ 1   og dermed    du = 3x2dx

                       eu = ex^3+1

             ∫ 3x2 • ex^3+1dx  =  ∫ex^3+1•(3x2 dx)  =  ∫eudu…osv


Svar #2
14. september 2013 af xxx007xxx (Slettet)

Det er stadig ret nyt for mig, det her.. Kan du forklare det lidt nærmere? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2013 af mathon

#1
 

substituer
                       u = x3+ 1   og dermed    du = 3x2dx

                       eu = ex^3+1

             ∫ 3x2 • ex^3+1dx  =  ∫ex^3+1•(3x2 dx)  =  ∫eudu =    eu + k    =    ex^3+1 + k
                                                                                                           tilbagesubstitution


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2013 af mathon

ved brug af
                          ∫ f(g(x)) • g'(x) dx  = F(g(x)) + k               hvor F(x) er en stamfunktion til f(x)

...............

detaljer
                   u = g(x)       du = g'(x)dx             som indsættes i

                         ∫ f(g(x)) • g'(x) dx =  ∫ f(u)du  =    F(u) + k    =    F(g(x)) + k      
                                                                        tilbagesubstitution


Svar #5
14. september 2013 af xxx007xxx (Slettet)

Tusind tak for hjælpen ! 


Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.