Matematik

Integrale

15. september 2013 af Ecc0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey jeg sider med et uegentlig integrale her. Jeg kan ikke rigtig komme igang med det, jeg har en ide om at jeg skal bruge integration ved substitution, men det lykkeds ikke rigtigt for mig. Er der nogle der kan give lidt hints? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2013 af SuneChr

Sæt i stedet       t = 2x + 1
Det hedder  integral.

Find                    


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2013 af mathon

   og dermed
                              (1/2)dt = dx


Svar #3
15. september 2013 af Ecc0 (Slettet)

Okay prøver jeg;) 


Svar #4
15. september 2013 af Ecc0 (Slettet)

Hey det er gået fint nok med at integrere det, dog kan jeg nu ikke komme hen til et punkt hvor jeg kan få b til at gå mod uendelig, og jeg samtidig har regnet rigtig;(. Det jeg er noget frem til er hæftet ved.


Svar #5
15. september 2013 af Ecc0 (Slettet)

Det er altså de sidste to linjer.  


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2013 af mathon

på opfordring:

   1 1/(2x+1)2dx

    med
                       t = 2x+1   og dermed   (1/2)dt = dx

  har du

                      1 1/(2x+1)2dx  =  3 1/t2(1/2)dt = -(1/2) •  3 -1/t2dt  =   (1/2) •  3 -1/t2dt =

                                         (1/2) • [1/t]3  =  (1/2) •  (1/3 - 1/∞) =   (1/2) •  (1/3)  = (1/6)                                


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2013 af SuneChr

# 1
Sorry, nedre integrationsgrænse skal være   3  og  øvre   (2n + 1)
 


Skriv et svar til: Integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.