Kemi

Koncentration af HCl

15. september 2013 af nannaekstran (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej
Jeg har lige et spørgsmål ang. koncentrationsberegning:
Jeg skal regne koncentrationen for HCl ud, når jeg ved at opløsningen er 1000 ml vand med 8 ml koncentreret saltsyre (36-40%). 17,45 ml af denne opløsning skal jeg finde koncentrationen af, hvad gør jeg?
Håber meget der er nogle der kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2013 af mathon

36-40% saltsyre har densiteten ca 1,193 g/mL = 1193 g/L
og dens formelle koncentration

             er
                        c = 0,38 • d/M = 0,38 • (1193 g/L) / (36,465 g/mol) = 12,43 M             gennemsnittet af 36 og 40 er 38

     8 mL af den koncentrerede saltsyre
     indeholder
                            n = V • c = (0,008 L) • (12,43 mol/L) = 0,09944 mol ren HCl

    som i blandingsvoluminet 1008 mL
    har koncentrationen


                           c = n/V = (0,09944 mol) / (1,008 L) = 0,099 M


Skriv et svar til: Koncentration af HCl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.