Kemi

..

15. september 2013 af JosefineBjerreggard (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Nogen der kan hjælpe?

-Er der kobbersulfat i en simpel ion, og hvilken? er der en sammensat ion og hvilken?

- Nævn 3 andre salte end kobbersulfat (navn og kemisk betegnelse)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2013 af 123434 (Slettet)

Et atom der har mistet en eller flere elektroner er positivt ladet (Plus-ion).
Et atom der har optaget en eller flere elektroner er negativt ladet (Minus-ion).

Ioner der består af flere atomer (fx OH- og NH4+) kaldes sammensatte ioner.


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. september 2013 af kapper1764 (Slettet)

Jeg er ikke sikker på, jeg forstår dine spørgsmål fuldt ud, da jeg synes, at de er ret dårligt formulerede, så en uddybning ville være nyttig, hvis du vil have et svar fra mig :-)

Mht. andre salte er der fx

Køkkensalt = NaCl = Na+ + Cl-

Kaliumnitrat = KNO3 = K+ + NO3-

Magnesiumsulfat = MgSO4 = Mg+ + SO4-

Lithiumchlorid = LiCl = Li+ + Cl-

Ovenstående salte er fundet ud fra et hurtigt kig i det periodiske system. Dog skal det nævnes, at jeg har tjekket, at alle ovenstående saltes eksistens er tjekket :-)

Har du flere spørgsmål, så bare spørg løs ;-)

Håber det hjalp :-)

Mvh. Kasper :-)


Svar #3
15. september 2013 af JosefineBjerreggard (Slettet)

Det hjalp rigtig meget.

-Tusind tak.

-Det skal lige sige at det er min lære der har formuleret spørgsmålene


Svar #4
15. september 2013 af JosefineBjerreggard (Slettet)

Har du lige slettet den første del af dit indlæg?


Skriv et svar til: ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.