Kemi

oxidation

15. september 2013 af momix (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg mangler denne report som jeg lavede gennem året og mangler svarene til den da de gået tabt og har virklig brug for dem inden meget kort tid kan en vise hvordan man løser dem og forklare mig ??

1) Hvad er oxidationstallet for P i Na3PO4?  Forklar hvorledes du kommer frem til

resultatet.

a) Forklar reglerne for afstemning af redoxprocesser.

b) Benyt reglerne på: NO3+ H2S → NO + S  (sur opløsning)

c) Hvilken betydning har det om reaktionen sker i sur, basisk eller neutral opløsning?

Forklar hvorvidt  følgende reaktioner er redoxprocesser:  

d) MgO + SO2 → MgSO3

e) C6H12O6 → 2C2H5OH + 2CO2

f) Hvilke stoffer i ovenstående reaktioner (hvis redoxreaktion) hhv. oxideres og 

reduceres?

a) Hvad kan man bruge spændingsrækken til? 

b) Hvad sker hvis Mg kommes i HCl (aq)?

c) Hvad sker hvis Cu kommes i HCl (aq)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2013 af mathon

Na3PO4          molekylet er neutralt udadtil


hvoraf
                                  Na         P        O
                     OT        +1          x        -2

beregning af P's oxidationstrin:

                               3 • (+1) + x + 4 • (-2) = 0

                               3 + x - 8 = 0

                               -5 + x = 0

                                x = 5

                                      +5
                                Na3PO4


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2013 af frederzeymer (Slettet)

Hvad hedder rapporten?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2013 af mathon

a) Forklar reglerne for afstemning af redoxprocesser:

     - Først tildeles de enkelte atomer et oxidationstal.
     - Det fremgår heraf, hvilke atomer, der har skiftet oxidationstal.
     - Antallet af op- og nedgange pr. atom opskrives.
     - Der vægtes med antalsfaktorer, så det totale antal opgange er lig med det totale antal nedgange.
     - Antalsfaktorerne skrives i redoxreaktionen som koefficienter foran de stoffer, der indeholder de atomer,  
       der har skiftet oxidationstrin.  
     - Ladningen - regnet med fortegn - optælles på begge sidder af reaktionsligningen.
     - Ladningen afstemmes i
                                              sur opløsning med H+/H3O+
                                              basisk opløsning med OH-         begge på venstre side
                                              begyndende neutral opløsning med H+/H3O+ eller OH-  på højre side.
     - Hydrogen afstemmes med H2O på den side, hvor der mangler hydrogen.
     - Oxygen kontrolleres for afstemthed - er antallet af oxygenatomer ikke det samme på begge sider,
       er der begået afstemningsfejl.
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2013 af mathon

a) Hvad kan man bruge spændingsrækken til?

http://www.biosite.dk/leksikon/spaendingsraekken.htm

Når i metallernes elektrokemiske spændingsrække et metal M1

står til venstre for et andet metal M2
vil
             M1 i kontakt med en vandig opløsning af M2-ion
             udfælde M2 under dannelse af M1-ioner

.

        eksempel:
                              Zn (s)   +   2 Ag+ (aq)   --->    Zn2+ (s)   +   2 Ag (aq) 
                            mindre                                                                            mere
                                elektronegative
                                               elektronegative    

.

Det mindre elektronegative metal donerer elektron(er) til det mere elektronegative metals ioner  
.

.

Hvorfor H er med i i metallernes elektrokemiske spændingsrække

Der var behov for et skalanulpunkt i metallernes elektrodynamiske spændingsrække. Da valens i forvejen var defineret ud fra hydrogen, var det nærliggende at at definere metallerne i ledende kontakt med en 1 M opløsning af deres ioner i forhold til hydrogen ved 25ºC og normaltryk ledt hen over en platinelektrode, som befinder sig i en 1 M saltsyre.

Denne elektrode er defineret som skalaens nulpunkt.


Skriv et svar til: oxidation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.