Matematik

Optimering

15. september 2013 af mimok (Slettet)

Jeg har fået en opgave, som jeg har svært ved at løse:

En funktion f er givet ved

f(x)=3x2•e-x hvor x>0

For alle x-værdier gælder der, at punktet A med koordinaterne A(x, f(x)) kan betragtes som hjørnet i et rektangel, der bl.a. har koordinatakserne som sider (sevedlagt fil).

Arealet af dette rektangel er en funktion af x.

Bestem den x-værdi, der giver rektanglet det størst mulige areal.

Hvordan bestemmer jeg funktionsudtrykket for arealet?

Vedhæftet fil: 32cc0929d2.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at rektanglet har siderne x og f(x). Opskriv nu udtrykket for dets areal og find maksimum for denne funktion.


Svar #2
15. september 2013 af mimok (Slettet)

A(x)=x•f(x)=x•(3x2•e-x)

Er det korrekt? - Hvis det er, så behøver jeg ikke hjælp til selve optimeringsdelen.


Brugbart svar (2)

Svar #3
15. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt.


Svar #4
16. september 2013 af mimok (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.