Matematik

Integral

16. september 2013 af bluekik (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Hej jeg har problemer, med nogle opgaver, som jeg gerne vil have forklaret grundigt og punktvis :)

opgaven går ud på, at bruge den angivne substitution til at bestemme:

a) ∫(√5x-3)dx      t=5x-3

e)   ∫x√x^(2)-2 dx)    t=x^(2)-2


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2013 af PeterValberg

Videoeksempler

[ LINK ]

[ LINK ]

[ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2013 af mathon

        a) ∫(√5x-3)dx      t = 5x-3     og dermed      (1/5)dt = dx

           ∫(√5x-3)dx  = (1/5)• ∫√(t)dt  =  (1/5) • (2/3) t•√(t) + k    =   (2/15) • t•√(t) + k  =

                                               (2/15) • (5x-3)•√(5x-3) + k

                      


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2013 af mathon

e)   ∫x•√(x2-2) dx)    t = x2 - 2    og dermed     (1/2)dt = xdx

    ∫x•√(x2-2) dx  =  ∫√(x2-2)xdx  = (1/2)• ∫√(t)dt…


Svar #4
16. september 2013 af bluekik (Slettet)

Tusind tak, det hjalp rigtig meget! 


Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.