Matematik

Et overvågningsfly

16. september 2013 af MattW (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et overvågningsfly, der ved hjælp af en radar overvåger flytrafik i luftrummet under sig, befinder sig i punktet P i højden 10 km over jordoverfladen.
På figuren ses en skitse af situationen, hvor cirklen er et tværsnit af Jorden.
Punkterne S og T angiver yderpunkterne af det område flyets radar kan dække.

- Bestem afstanden mellem S og T
- Bestem længden af buen fra S til T

Der er også et billede af opgaven :)
Problemet er at jeg sucker så fucking meget til det her, at det slet ikke kan beskrives..

Vedhæftet fil: IMG_1442.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2013 af PeterValberg

Genlæs de svar, du fik første gang, du oprettede en tråd med dette spørgsmål,
du har fået det at vide, som du skal bruge for at løse opgaven :-)

[ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
16. september 2013 af MattW (Slettet)

Problemet er at jeg ikke forstår det..


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2013 af MPSG (Slettet)

Hej Matt,

Du skal prøve at forestille dig at der kan laves en retvinklet trekant mellem punkterne S, C og P. Når du har forestillet dig det, så kan du overveje hvilke afstande du så kender i den trekant. Du ved at punktet P ligger (R+10) væk fra C, og du ved at S ligger R væk fra C. dvs.

|CP|=R+10

|CS|=R

Jeg håber at du kan bruge de andres svar så :)


Svar #4
16. september 2013 af MattW (Slettet)

Er det her så korrekt? http://i39.tinypic.com/2551hu0.png


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. september 2013 af MPSG (Slettet)

Hej Matt,

Jeg har ikke regnet efter, men tror ikke at afstanden bliver 2 km.

Jeg kan prøve at forklare lidt mere: Hvis du har trekanten CSP, så er som skrevet:

|CP|=R+10

|CS|=R

Ved at bruge pythagoras vides at c^2 = a^2 + b^2, altså at:

|CP|^2=|SP|^2+|CS|^2

hvilket medfører at

|SP|^2=|CP^2| - |CS^2| = (r+10)^2 - r^2

Når vi nu har liniestykket |SP|. Så har du reelt ALLE informationer i trekanten CSP! (Husk at har du tre informationer i en trekant så kan du udregnet alt (2 i en retvinklet da du ved at en vinkel er 90 grader)).

Du kan nu finde at vinkel SCP eller SPC ud fra en cosinus relation - og så bestemme den sidste som 180-90-vinkel.

Når du kender sider og vinkler i trekanten, så jeg er SIKKER på at du kan finde afstanden |ST| og buelængden, f.eks. se. http://da.wikipedia.org/wiki/Cirkelbue

håber at det hjælper :)


Svar #6
16. september 2013 af MattW (Slettet)

Tusind tak MPSG!!! :'D


Skriv et svar til: Et overvågningsfly

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.