Matematik

Ligninger - Hjælp!

16. september 2013 af Rezwan9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan regner man den her ligning ud? Jeg vil sætte pris på en forklaring.

3(2 - 3x) = -5x + 18

På forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2013 af Eksperimentalfysikeren

Start med at gange parentesen ud.

Saml så ledene med x på den ene side af lighedstegnet og de andre led på den anden side af lighedstegnet. Du skal bruge, at du kan lægge noget til på den ene side af lighedstegnet, hvis du lægger det samme til på den anden side af lighedstegnet.

Træk udtrykkene sammen.

Divider med koefficienten til x.


Svar #2
16. september 2013 af Rezwan9 (Slettet)

Kunne du evt. skrive det med udregningerne? Det ville være en stor hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2013 af Eksperimentalfysikeren

3(2 - 3x) = -5x + 18         // gang ind i parentesen

6 - 9x = -5x + 18             // led med x på venstre side

6-9x  +5x = -5x+18  +5x

6 -4x = 18                      // led udenx på højre side

6-4x - 6 = 18 - 6

-4x = 12                         // divider med koefficienten til x

-4x / (-4) = 18/(-4)

x = - 9/2


Skriv et svar til: Ligninger - Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.