Matematik

Statistisk test af repeterbarheden

16. september 2013 af DKPS (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej håber der er nogen her inde der kan hjælpe mig :) tak på forhånd 

Opgaven lyder således

To laboranters repeterbarhed skal sammenlignes med hensyn til bestemmelse af et materiale. De to labotanter opnår følgende resultater.

Laborant 1: gennemsnit (mg/L) = 6,11 Standardafvigelse (mg/L) = 0,046 Antal bestemmelser = 11

Laborant 2: gennemsnit (mg/L) = 6,21 Standardafvigelse (mg/L) = 0,053 Antal bestemmelser = 10

a) Undersøg ved statistisk test om de to laboranters repaeterbarhed er firskellig.

Den ene af laboranterne sættes til at undersøge en ny metodes nøjagtighed. Der testes på en standard med kendt koncentration på 0,150 mg/L hvorved der opnås følgende resultater.

Antal bestemmelser = 11 Gennemsnit (mg/L) = 0,144 Spredning (mg/L) = 0,0081

b) Der ønskes en CV% på max 6 %, er dette krav opfyldt?

c) Fortag en statistisk test for at undersøge om den nye test er nøjagtig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2013 af peter lind

a) Jeg ved ikke hvad "to laboranters repaeterbarhed er firskellig" betyder. Formentlig skal man blot undersøge om der er forskel på de to laboranters resultatetr. Der findes en standart test til dette; men da jeg kan se du er 17 år er det tvivlsomt om du skal bruge denne. Som tilnærmelse kan du se på om differensen mellem de 2 variable X og Y,(for de 2 laboranter) er 0. Der antages at de 2 variable er normalfordelte med samme middelværdi. Hvis de er ens er det en normalfordeling med middelværdi 0 og en varians, der er summen af varianserne. Du an så teste om middelværdien er 0.

b) Hvad er CV% ?

c) Den nye test er med sikkerhed ikke nøjagtig. Det er der ingen test der er og det fremgår også af data. Der menes formodentlig tilstrækkelig nøjagtig; men så skal der defineres hvad tilstrækkelig nøjagtig er.


Skriv et svar til: Statistisk test af repeterbarheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.