Matematik

Finde kateten når man kender den ene katete og hypotenusen

16. september 2013 af IdaElevYeah (Slettet)

har en retvinklet trekant og længden er hypotenusen er: kvadratrod 53 og længden af den ene katete er 2. hvorda finder jeg længden på den sidste katete?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter Pythagoras

a2 + b2 = c2

Man kender hypotenusen c og for eksempel kateten b, og kan så beregne kateten a ved først at isolere a2


Svar #2
16. september 2013 af IdaElevYeah (Slettet)

så a2+ 22= √53

a2+4= √53

eller.........? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal også kvadrere hypotenusen

a2 + 22 = (√53)2


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2014 af rasm626h (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2014 af rasm626h (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2014 af rasm626h (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2014 af rasm626h (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: Finde kateten når man kender den ene katete og hypotenusen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.