Matematik

gået i stå!

17. september 2013 af hugorme (Slettet) - Niveau: A-niveau

kan nogen hjælpe med dette spørgsmål? 

en ret linje l går igennem punktet (-4,1) og når x-værdien øges med 16, så aftager y-værdien med 2.
 
Find ligningen for den rette linje. 

Hvad skal jeg gøre???? kan ikke forstå den!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2013 af mathon

"når x-værdien øges med 16, så aftager y-værdien med 2."

For en skrå, ret linje
gælder
               a = Δy/Δx = -2/16 = -(1/8) = -0,125

Du skal så finde ligningen for den rette linje med hældningstal -(1/8) gennem (-4,1).
 


Svar #2
17. september 2013 af hugorme (Slettet)

er det ikke iorden og skrive det med decimaltal? eks. -2:16=-0,125 ??? altså kan jeg skrive -(1/8) i decimaltal?


Svar #3
17. september 2013 af hugorme (Slettet)

hvad er det for formel jeg skal bruge for at finde den rette linje med hældningen -0,125 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2013 af mathon

ligningen for den rette linje med hældningstal a gennem (xo,yo)
er
                  y - yo = a•(x-xo)


Skriv et svar til: gået i stå!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.