Matematik

Forskrift for andengradspolynomium

17. september 2013 af linemunkholmlarsen (Slettet) - Niveau: B-niveau
Jeg har fået en opgave som lyder: Bestem forskriften for det andengradspolynomium der har toppunkt i (2,5) og a=3

På forhånd tak :-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2013 af mathon

"…det andengradspolynomium der har toppunkt i (2,5) og a = 3 "

betyder
                        T = (xT,yT) = (-b/(2a) ; c - a•xT2) = (2;5)       med a = 1
giver
                        T = (-b/2) ; c - 22) = (2;5

         og
                        f(x) = x2 + bx + c
 


                        


Skriv et svar til: Forskrift for andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.