Kemi

HO-C6H4-CH=CHCOOH

17. september 2013 af Thecoolstuff (Slettet)

HO-C6H4-CH=CHCOOH

hvordan reagerer dette stof i følgende tilfælde (vis reaktioner)

1. ved at tilætte en fortyndet opløsning af NaOH til stoffet

2. ved at opvarme stoffet med methanol og brug H2SO4 som katalysator.

3. ved at opvame stoffet med eddikesyre og bruge H2SO4 sm katalysator


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2013 af mathon

1. ved at tilætte en fortyndet opløsning af NaOH til stoffet

             R-COOH   +   OH-   --->   R-COO-   +   H2O

.

R = HO-C6H4-CH=CH


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2013 af mathon

2)
      Her dannes formentlig en ester

   mellem
                 HO-C6H4-CH=CHCOOH    HO-CH3
              
         


Svar #3
17. september 2013 af Thecoolstuff (Slettet)

Tusind tak. Og hvordan viser jeg at stoffet HO-C6H4-CH=CHCOOH kan danne en polyester? Skal det blot reagere med diol? Altså OH-R-OH? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2013 af mathon

HO-C6H4-CH=CHCOOH      noteres i det følgende som     HO-R1-COOH

Ser du på tre molekyler,
har du

   HO-R1-COOH   HO-R1-COOH  HO-R1-COOH   --->   HO-R1-CO-O-R1-CO-O-R1-COOH   +   2 H2O

som fortsat giver
                                       …(HO-R1-CO-O-R1-CO-O-R1-COOH)n
                                                               polyester

                            
                             

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2013 af mathon

3)
      

   Her dannes formentlig en ester

   mellem
                 CH3COOH  HO-C6H4-CH=CHCOOH   --->   CH3CO-O-C6H4-CH=CHCOOH   +   H2O


Skriv et svar til: HO-C6H4-CH=CHCOOH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.