Kemi

afstemmning

17. september 2013 af danielandersen0 (Slettet) - Niveau: C-niveau

100 gr Mg og 10 ml HCl(saltsyre) og gassprøjte med volumen 100 ML

Bestem stofmængden og molare massen af Mg. Mg=24,3 mol,

altså M=m/n Mgs molarmasse n=m/M= 100g/24.3= 4.115 mol som er stofmængden.
 

Er det afstemt korrekt?

   Mg (s)   +   2HCl (aq)   --->   Mg(s)   +   2Cl- (aq)   +   H2 (g)

hvor stort et rumfang brint dannes , angives i 1tr?

der må jeg bruge V= n*Vm=24.3 mol*24.1 L mol= 585,63 liter


er det korrekt? tallet virker lidt stort?

Og finder jeg stofmængden af den gas der dannes og Mgs molare masse ved:

V= m/p = 24.3g/mol/100 g= 0.242 ML

n= V/Vm = /24.3/0.242= 100.4132 L

er det korrekt?

mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2013 af 123434 (Slettet)

Mg(s)+2HCl→MgCl2(aq)+H2(g)?


Svar #2
17. september 2013 af danielandersen0 (Slettet)

MgCl2(aq)? går Mg og Cl2 sammen og danner en molekyle?


Skriv et svar til: afstemmning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.