Matematik

Matricer

18. september 2013 af hjælp, tak :) (Slettet)

Lad M være en 2x2 matrix og lad v* være en ligevægt for M

a) vis at v* ligeledes er en ligevægt for M2. Benyt at M2v*=M(Mv*)

b) Angiv en ligevægt for hver af matricerne MM4.

Hvad menes der med en 2x2 matrix? Og hvilken fremgangsmåde skal benyttes for at vise at v* er en ligevægt? Jeg har jo ingen koordinater for v*?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2013 af Fuzzyhannibal (Slettet)

en 2x2 matrix er det som du fx ser på billedet her:  http://ncalculators.com/images/formulas/2x2-multiplicative.jpg

der er 2 "koordinater" i øvre del

og der er 2 "koordinater" i nedre del

Vi ved per defination at v* har den enskab at Mv* = v*

så ser vi på det du har til at stå oven for M2v*=M(Mv*)

har din lære lidt givet dig opgaven da,  Mv* = v* så: M2v*=M(v*) ==> M2v*=Mv* ==> M2v*=v*

Den anden opgave skulle du skulle du selv kunne klare hvis du forstår at gange to matricer sammen.


Skriv et svar til: Matricer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.