Matematik

ligninger

18. september 2013 af jax1 - Niveau: Universitet/Videregående

hvordan kommer man fra

8ln(x^2)=8^2

til 

ln(x^2)=2

kan i forklarer det og vise det også matematisk


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2013 af mathon

To identiske potenser med samme rod, har samme eksponent - (Folkeskolepensum).

                 ln(x2) = 2     


Svar #2
18. september 2013 af jax1

hva mener du , jeg forstår ikke , altså kan man bare uden videre fjerne 8 ? 

altså f.eks. hvis der står 3^8x = 3^9

vil det så sige 8x=9    --->  x=9/8    ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2013 af mathon

eller
             8ln(x^2) = eln(x^2)•ln(8) = 82

                           ln(x2)•ln(8) = 2•ln(8)

                           ln(x2) = 2


Svar #4
18. september 2013 af jax1

jamen skal du så ikke tage "e" på begge sider ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2013 af mathon

Nej
             ax er defineret  for  a>0

             som      ax = ex•ln(a)  


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.