Matematik

Væksthastighed! Hjælp!

18. september 2013 af Hyldeblomst22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem koordinatsættene til de punkter på grafen for f  hvor væksthastigheden er lig væksthastigheden for g..

Jeg har to funktioner, f(x)=3x^5+2x^3-1 og g(x)=3x-1..

Håber nogen kan hjælpe mig.. Jeg kan se at det på grafen er hvor den rette linje er parallel med parablen men hvordan jeg udregner det har jeg ingen anelse om..


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2013 af mathon

                                  f '(x) = g '(x)

                       15x4 + 6x2  = 3

                       5x4 + 2x2  - 1 = 0

 sæt z = x2≥0
                       5z2 + 2z  - 1 = 0    z≥0…
 

                

                  


Svar #2
18. september 2013 af Hyldeblomst22 (Slettet)

ja det giver noget i stil med 15x^4+6x^2=3 men hvad gør jeg så? Jeg bruger Maple og skal helst havde den til at gøre arbejdet for mig.. Men jeg aner ikke hvad jeg skal taste..


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2013 af peter lind

Det er en simpel andengradsligning du skal løse. Det burde du kunne klare uden brug af Maple


Skriv et svar til: Væksthastighed! Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.