Matematik

ligninger

18. september 2013 af Nielsen203 - Niveau: 9. klasse

Hej jeg har svært ved en mateamtik opgave kan nogen hjæpe mig og tak på forhånd

det er ligninger

her er den  ligninger med ubekendte

1) 2x-3y=1

2) 4x-3y-=1


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2013 af mathon

 2) 4x-3y-=1    ??


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2013 af lars3847 (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Skriv ligningen korrekt. Der er et minustegn, der hænger ubekvemt efter det sidste led på venstre side.


Svar #4
18. september 2013 af Nielsen203

ok 2 sec


Svar #5
18. september 2013 af Nielsen203

jeg sender linken så

Vedhæftet fil:Ligninger.pdf

Svar #6
18. september 2013 af Nielsen203

det opg 236


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2013 af Mixzo (Slettet)

Du skal løse 2 ligninger med 2 ubekendte.

Først løser du fx. begge ligninger til y. sætter dem lig hinanden. løser til x. derefter sætter du din fundne x-værdi ind i en af dine ligninger for at finde y.

Dermed har du fundet både x og y ved hjælp af de 2 ligninger.

Mvh


Svar #8
18. september 2013 af Nielsen203

det ved jeg men kan ikke find ud af det


Svar #9
18. september 2013 af Nielsen203

det meget svært og vi har lige fåret det i  skolen jeg har prøvet men det svært


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvis det er den vedlagte Opg 236, er ligningssystemet

1) 2x -3y = 1
2) 3x -2y = 9

Ligninssystemet kan løses ved substitution eller ved lige store koefficienters metode.


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. september 2013 af Mixzo (Slettet)

Således:

Ligning 1: 2x-3y=1

Ligning 2: 3x-2y=9

Første trin. Løs begge ligninger til y:

Ligning 1: (2x-1)/3=y

Ligning 2: (3x-9)/2=y

Andet trin: Sæt dem lig hinanden.

(2x-1)/3=(3x-9)/2

Tredje trin: løs til x.

(2x-1)=3*(3x-9)/2

(2x-1)=(9x-27)/2

2x-1=4,5x-13,5

2x=4,5x-12,5

-2,5x=-12,5

x=5

fjerde trin sæt x ind i en af de 2 ligninger. Jeg vælger ligning 1.

2*5-3y=1

Trin 5: Løs ligningen til y.

2*5=1+3y

10=1+3y

9=3y

3=y

Dermed har du løst ligningssystemet, og dine løsninger er x=5 og y=3


Svar #12
18. september 2013 af Nielsen203

jeg har også opg 234 235 236


Brugbart svar (0)

Svar #13
18. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Så prøv selv at løse dem efter disse metoder. Opg 236 har du jo lige fået løst?


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.