Matematik

Vektorer i rummet

18. september 2013 af snartgeni (Slettet) - Niveau: A-niveau

Du har givet et plan med ligningen: 3x-4y-7z+25=0

a) Du skal undersøge om punktet (5,3,4) ligger i planet.

Punktet ligger i planet har tjekket efter.

b) Du skal bestemme en parameterfremstilling for planet.

Har problemer med at løse opgave b, hvad skal jeg gøre jeg har jo kun et punkt og en normalvektor, mangler jeg ikke yderligere to punkter for at løse den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2013 af peter lind

Jo men dem kan du nemt finde. Sæt for eksempel x=y=0 og brug planens ligning til at finde z værdien. Dernæst y=z=0


Skriv et svar til: Vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.