Matematik

Skæringspunkter

18. september 2013 af Susm1111 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

linjen m har forskriften : y = 2x+3

linjen l har forskriften m : y= -x+9

find skæringspunktet mellem de 2 linjer


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Skæringspunktets x-koordinat findes ved at sætte de to udtryk for y lig med hinanden, dvs. ved at løse ligningen

2x +3 = -x +9

Find så skæringspunktets y-koordinat ved at indsætte den fundne x-værdi i en af liniernes ligninger.


Skriv et svar til: Skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.