Matematik

Trigonometriske funktioner

18. september 2013 af zquu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg har et enkelt spørgsmål; jeg skal løse ligningen 1/tan(x)=0,34 hvordan gør jeg det? 

På forhånd tak.

- beck2806


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen

tan(x) = 1/0,34 .


Svar #2
18. september 2013 af zquu (Slettet)

Er det bare det? Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja. Hvis a og b begge er forskellige fra 0, og hvis 1/a = b , er a = 1/b .


Svar #4
18. september 2013 af zquu (Slettet)

Hvordan vil man kunne løse opgaven vha. en graf? Kan godt med en enhedscirkel, men jeg skal også gøre det vha. en graf.


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Tegn grafen for funktionen tan(x) og opsøg de punkter, hvis y-koordinat er lig med 1/0,34 . Aflæs de tilhørende x-værdier.


Svar #6
18. september 2013 af zquu (Slettet)

Arh ja selvfølgelig! Mange tak!


Skriv et svar til: Trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.