Matematik

HJÆÆLP HURTIIIIGT!!!!

18. september 2013 af MrGuten (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har svært ved denne opgave:

"En radioforhandler køber en packard computer hjem for 6550 kr. Desuden er der omkostninger til fragt o.a. på i alt 830 kr. Forhandeleren ønsker at tjene 35% på maskinen. Hvor meget skal han sælge computeren for i forretningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2013 af PeterValberg

salgspris = (indkøbs + fragt)·1,35 =

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
18. september 2013 af MrGuten (Slettet)

Hvorfor lige 1,35? Kan det være 35%??


Svar #3
18. september 2013 af MrGuten (Slettet)

Forstod den ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2013 af PeterValberg

at multiplicere med 1,35 svarer til at lægge 35% til :-)

salgspris = (indkøbspris+fragt) + (indkøbspris+fragt)·(35/100)

               = (indkøbspris+fragt)·(1 + 0,35)

               = (indkøbspris+fragt)·1,35 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
18. september 2013 af MrGuten (Slettet)

Altså 7380 kr. = (6550+830)*1,35?


Svar #6
18. september 2013 af MrGuten (Slettet)

Det vil så give 9963 kr. ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2013 af PeterValberg

(redigeret indlæg)

Du nåede frem til svaret i #6 inden jeg nåede at svare på #5 :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
18. september 2013 af MrGuten (Slettet)

Så 9963 kr. er svaret? Tak for hjælpen på forhånd. :D


Svar #9
18. september 2013 af MrGuten (Slettet)

Hvad med denne her?

I en sportsforretning får du 10% rabat pga. medlemskab af tennisklubben. En dag giver forretningen 25% rabat på alle varer.

Kan det betale sig for dig at få dine 10% først - og så 25% bagefter?

Eller omvendt?

Hvor meget kan du denne dag i alt spare på et par sko til 550 kr.?

Hvor mange % har du sparet i alt på skoene?


Skriv et svar til: HJÆÆLP HURTIIIIGT!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.