Matematik

Ligninger med to ubekendte

18. september 2013 af UkendtG (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe mig igang med de her to ligninger? :) Håber der er nogle rare mennesker der gider at bruge tiden på mig... :)

h/ 4-2k = 3

og

h/k = -12


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2013 af overkontroversiel (Slettet)

Hvilken metode bruger du?


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Er det

h/(4-2k) = 3 , og

h/k = -12   ?

Gang hver ligning med brøkens nævner og løs så det fremkomne ligningssystem. Tag forbehold for, at der ikke divideres med 0 i de oprindelige ligninger. Man får to udtryk for h, der sættes lig med hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2013 af peter lind

Har du sjusket med parenteserne så der skulle stå h/(4-2k) ??

Uafhængig af hvad der skulle stå i den første ligning kan du gange den sidste ligning med k og derefter erstatte h i den første ligning med resultatet


Svar #4
18. september 2013 af UkendtG (Slettet)

Jaja, kan godt det her:

h = 12-6k

Men hvordan regner man den anden?:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så er

h = 12-6k = -12k . Løs ligningen i k og beregn så det tilhørende h .


Svar #6
18. september 2013 af UkendtG (Slettet)

Jeg har fået h= 6k, men ved ikke om det er rigtigt. Og hvordan regner man så k ud? )


Svar #7
18. september 2013 af UkendtG (Slettet)

Nåårh har forstået det, tusind tak for jeres hjælp :))


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man får de to ligninger

h = 12-6k , og

h = -12k ,

dvs

12-6k = -12k .

Løs nu den ligning i k, og bestem så h ud fra den fundne værdi af k.


Skriv et svar til: Ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.