Matematik

Finde skæringspunkterne for x-aken

19. september 2013 af Maliinaithomsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

funktionen:

f(x)= (2x^2+x-1)/(x+2)

for at finde skæringspunkterne med x-aksen må jeg sætte den y=0

men får hele tiden forkerte resultater. en med som hurtig kan hjælpe?

Jeg ved at den ene skal være på -1 og den anden på 1/2


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2013 af SuneChr

Ja, tælleren, og dermed brøken, er  0 , for x = - 1 og for x = 1/2
Vi har altså    f (- 1)  =  f (1/2)  =  0
f (x)  er ikke defineret for  x = - 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2013 af Walras

Lad

0=(2x2+x-1)/(x+2), x≠-2,

så fås det (gang igennem med nævneren), at

0=2x2+x-1,

der kan løses som en almindelig andengradsligning, eller løsningen kan faktoriseres frem.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2013 af 123434 (Slettet)

2x^2+x-1 hvordan faktoriseres den?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2013 af Walras

2(x+1)(x-1/2)=0


Skriv et svar til: Finde skæringspunkterne for x-aken

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.