Matematik

Forvirrende regnestykke...

19. september 2013 af Kaalund300 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle i kloge hoveder! 

Jeg har et lidt pinligt problem. Et simpelt regnestykke, som alligevel volder mig store problemer. 

(1,032*10^11)-(1,547*10^6)=

Min lommeregner siger, at svaret er 1,032*10^11. Men hvordan i alverden kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det skyldes, at

1,032·1011 = 1,032·100.000.000.000 = 103.200.000.000 ,

mens

1,547·106 = 1,547·1.000.000 =                        1.547.000

og når lommeregneren kun gengiver 4 betydende cifre, ligner resultatet det første tal.


Svar #2
19. september 2013 af Kaalund300 (Slettet)

Men hvad mener du så, at resultatet til regnestykket er? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Helt eksakt er det så

103.200.000.000 - 1.547.000 = 103.198.453.000 = 1,03198453·1011 


Skriv et svar til: Forvirrende regnestykke...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.