Fysik

Massefylde

20. september 2013 af Stjernen999 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Nogen der kan hjælpe med denne opgave. Mangler der ikke oplysninger om hvad jollen fylder?

En jolle er bygget af aluminium. På land vejer den 120 kg. Hvor mange liter vand fortrænger jollen, hvis vandet har en massefylde på 1030 kg/m3?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2013 af hesch (Slettet)

Jollen fortrænger 120 kg vand, svarende til jollens vægt.


Svar #2
20. september 2013 af Stjernen999 (Slettet)

Ok, tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2013 af Kasper73

... men 1 kg (hav)vand fylder jo 1000/1030= 0.970874 liter, så hvor mange liter vand bliver det så til når jollen vejer 120 kg?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2013 af mathon

Flydning:
                 Opdriften er lig med tyngden af det af jollen fortrængte vand = tyngden af jollen

                                  Vunder • ρvand • g  = mjolle · g      

                                  Vunder • ρvand  = mjolle    

                                  Vunder = mjolle / ρvand = (120 kg) / (1030 kg/m3) = 0,116505 m3 = 116,505 L

   


Skriv et svar til: Massefylde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.