Matematik

Reducer: -2(2x-1)+2(3x+4)=-2(1+2x)+11

20. september 2013 af Teodice (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har prøvet at reducere denne, og jeg ved resultatet er -1/6 del, men jeg kan ikke få mellemregningerne til at passe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2013 af Budsmoke

Må vi se dine mellemregninger??

Mit resultat er nemlig ikke det samme som dit :)


Svar #2
20. september 2013 af Teodice (Slettet)

-2(2x-1)+2(3x+4)=-2(1+2x)+11
(-2*2)(-1*-2)(2*3x)(2*4)=(-2*1)(-2*2x)+11
-4+2+6x+8=-2-4x+11
6x-4x=11-2-2-8+4
2x=3
2x/2=  3/2
x=1 1/2

/ = brøkstreg


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. september 2013 af Budsmoke

#2
 

-2(2x-1)+2(3x+4)=-2(1+2x)+11
(-2*2)(-1*-2)(2*3x)(2*4)=(-2*1)(-2*2x)+11
-4+2+6x+8=-2-4x+11
6x-4x=11-2-2-8+4
2x=3
2x/2=  3/2
x=1 1/2

/ = brøkstreg

Der hvor din fejl er, er markeret med rødt :)

Sig til hvis ikke du kan finde den..


Skriv et svar til: Reducer: -2(2x-1)+2(3x+4)=-2(1+2x)+11

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.