Kemi

Termodynamik

20. september 2013 af peter09 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa

er der nogen som kan hjælpe med følgende opgaver:

Jernårer består typisk af forskellige jernoxider, fx hematit Fe2O3. I højovne i nærheden af jernminer udvindes og oprenses metallisk jern ud fra jernoxiderne. For hematit kan det foregå efter følgende reaktionsskema:

Fe2O3(s)   +   3CO(g)    →    2Fe(s)   +   3CO2(g)           (I)

For denne reaktion er DH° = 173,0 kJ/mol, DS° = 176,5 JK−1mol−1 og DG° = 119,8 kJ/mol ved 298 K.

Kulmonooxiden, der forbruges i reaktion I, dannes ved at kuldioxid reagerer med koks (coke).

CO2(g)   +   C(grafit)    →    2CO(g) (II)

e)     Redegør for, hvorfor man vil forvente, at DS° > 0 for reaktion (II).

pga. Gibbsenergi er positiv og reaktion går mod den endoterme retning?

g)     Forklar hvordan den CO(g), der dannes i reaktion (II), påvirker reaktion (I).

HAr ingen ide

h)     Diskutér kort hvorfor der i højovne opereres med en temperatur på op imod 2000 °C.

ved høj temp. bevæger partiklerne sig mere?


Svar #1
21. september 2013 af peter09 (Slettet)

Nogen somkan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2013 af LubDub (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2013 af LubDub (Slettet)

e)

       ΔH system > 0 kJ/mol

dvs. ΔS omgivelser < 0 J/(mol•K)

og    ΔS system > 0 J/(mol•K)


Svar #4
21. september 2013 af peter09 (Slettet)

aahh okay

hvad med G) og H)?


Skriv et svar til: Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.