Matematik

skæringspunkt

21. september 2013 af Susm1111 (Slettet)

Jeg kan ikke få løst denne opgave

Linjen m har forskriften: y = 2x + 3. Linjen l har forskriften y = - x + 9.

Bestem skæringspunktet mellem de 2 linjer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2013 af frederikea (Slettet)

sæt de to ligninge lig hinanden

  2x + 3 = 2x + 3

og find x


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2013 af frederikea (Slettet)

så sætter du x ind i en af de to ligninger og finder y

så har du koordinaterne til dit skæringspunkt :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2013 af frederikea (Slettet)

ups skrev forket i den første 

 2x + 3= - x + 9.

sådan 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2013 af mathon

skæring kræver
                              2xo + 3 = -xo + 9          hvoraf xo, som er 1.koordinaten til skæringspunktet, beregnes.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Skitse

:-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Skriv et svar til: skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.