Kemi

Delta(H) og Delta(S):Uafhængighed

21. september 2013 af shafaifer (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

I en opgave, hvor man får givet en reaktion skal man først beregne ΔH, ΔS og ΔG ved kendt temperatur. Herefter skal man beregne ligevægtskonstant. Derefter skal man igen beregne ligevægtskonstaten, men der er det krav, at deltaH og deltaS ikke skal tage højde for temperaturen.

Antag at ?H° og ?S° er uafhængige af temperaturen.
d) Bestem ligevægtskonstanten for reaktion (I) ved 1500 K. [NB: Husk at ?G° ikke er uafhængig af 
temperaturen.] 

I hvilken formel skal man ændrer Temperaturen, for at delta S og delta H ikke tager højde for den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2013 af biomediciiiiiiin (Slettet)

For ΔH° og ΔS° afhængige af temperaturen

     ΔGm=-R*T*ln(K)

og

     K=e-(ΔGm /(R*T))


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2013 af biomediciiiiiiin (Slettet)

For ΔH° og ΔS° uafhængige af temperaturen

bruger du van't Hoffs ligning til at bestemme K


Svar #3
21. september 2013 af shafaifer (Slettet)

Mange tak for svaret, Biomedicin.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2013 af LubDub (Slettet)

Van't Hoff ligningen

     ln(K) = (1/(R•T))•(T•ΔSΘ - ΔHΘ)


Svar #5
21. september 2013 af shafaifer (Slettet)

I en anden opgave, Biomendicin, bliver man bedt om: 

f) Bestem den temperatur (i Kelvin) ved hvilken reaktionen (II) forløber spontant under 
standardbetingelser, når man har reaktionen opgivet:

Kulmonooxiden, der forbruges i reaktion I, dannes ved at kuldioxid reagerer med koks (coke).
CO2(g) + C(grafit) → 2CO(g) (II)
For denne reaktion er ?H° = 173,0 kJ/mol, ?S° = 176,5 JK−1mol−1
og ?G° = 119,8 kJ/mol ved 298 K

Her tænker jeg på først at finde ligevægtskonstanten ved Van't Hoffs ligning, da der er tale om uafhængighed.

Herefter vil jeg isolere T i:

ΔGm=-R*T*ln(K), og sætte ΔG = (-1), da reaktionen skal forløbe spontant. Er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2013 af LubDub (Slettet)

#5

Man har
     ΔG = ΔH − T•ΔS

Reaktionen er spontan, når ΔG < 0:

     0 = 173,0 kJ/mol - T•(176,5J/(mol•K)

     T = (173,0 kJ/mol) / (176,5 J/(mol•K)) = (173,0•103 J/mol) / (176,5 J/(mol•K)) ≈ 980 K


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2013 af LubDub (Slettet)

#1

man kan kun benytte den metode,
så længe temperaturen er 25 oC (298 K),
og temperaturen er ikke oplyst i #0


Svar #8
22. september 2013 af shafaifer (Slettet)

#7

Den er 298 K.

Så bliver den ændret til 1500 K.


Skriv et svar til: Delta(H) og Delta(S):Uafhængighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.