Matematik

elasticitet

21. september 2013 af christinacomaco (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er det korrekt husket at

Efterspørgslens priselasticitet kan skrives som E = (P/Q)*Q´(P) hvilket er det samme som: (P/Q)*(1/(P'(Q)))?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Mener du dermed at

Q´(P) = 1/(P'(Q)) ?


Svar #2
21. september 2013 af christinacomaco (Slettet)

Nej det var noget vrøvl, der skulle stå:

E=(Q/P)*(1/P'(Q))

altså så man også "vender" P/Q

Giver det mening? Eller har jeg husket helt forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Det, du skriver kan omskrives til

E = Q / (P•P'(Q))

men det er umuligt at bedømme, når vi ikke får nogensomhelst andre oplysninger . . .

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Priselasticiteten er vist

E = (P/Q) · (dQ/dP) = d(ln(Q))/d(ln(P))


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man har så

E = (P/Q) · (dQ/dP) = (P/Q) · 1 / (dP/dQ)


Svar #6
22. september 2013 af christinacomaco (Slettet)

#5

Smukt! Det var den jeg var på udkig efter. Tak for hjælpen


Skriv et svar til: elasticitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.