Matematik

Løs følgende uligheder og skriv interval

21. september 2013 af Blomst97 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg kan sagtens løse uligheden, men problemet er at få skrevet et rigtigt interval! 

OPGAVERNE lyder: 

-X+3 mindre eller lig med 1 

-(2x+3) større eller lig med -5


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2013 af 123434 (Slettet)

-x+3<1

-x+3-3<1-3

-x<-2

x<1?


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2013 af SuneChr

1)    - x + 3 ≤ 1
2)    - (2x + 3) ≥ - 5

Benyt redigeringsfaciliteterne ved at klikke på Ω øverst i bjælken på Opret svar.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2013 af LeonhardEuler

< læses som "er mindre end"

≤ læses som "er mindre end eller lig med" 

> læses som "er større end"

≥ læses som "er større end eller lig med"


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. september 2013 af LeonhardEuler

1) 

- x + 3 ≤ 1

-x ≤ -2

x ≥ 2

Dvs. x ligger i 


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. september 2013 af LeonhardEuler

Husk

[a;b] = \{ x \in \mathbb{R} \mid a \leq x \leq b \}

]a;b] = \{ x \in \mathbb{R} \mid a < x \leq b \}

[a;b[ = \{ x \in \mathbb{R} \mid a \leq x < b \}

]a;b[ = \{ x \in \mathbb{R} \mid a < x < b \}


Svar #6
21. september 2013 af Blomst97 (Slettet)

Tusind tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2013 af 123434 (Slettet)

5#?

Forstår ikke lige tegnene i midten. med x og r'et 


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2013 af LeonhardEuler

[a;b] = \{ x \in \mathbb{R} \mid a \leq x \leq b \}

Betyder bare :

At for a ≤ x ≤ b, forudsætter at alle x'erne er relle tal.


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. september 2013 af 123434 (Slettet)

Nej, kunne bare ikke lige forstå de der formler/specielle bogstaver. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. september 2013 af LeonhardEuler

Se link:

http://www.operationalsemantics.net/kursus/2011/PDF/Notation.pdf


Skriv et svar til: Løs følgende uligheder og skriv interval

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.