Matematik

Ligninger

21. september 2013 af elb93 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der ikke en venlig sjæl, som kan hjælpe mig med disse opgvaer, da jeg er meget usikker på dem:

Opgave 1 isoler q i formlen B= c+aq

Opgave 2 reducer: (x-1) (x+2) -x² + 2

Opgave 3 reducer (a-b)²+b(2a-b+1)

Opgave 4 reducer (a-b)² +(a-b)(a+b)+a²


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2013 af mathon

Opgave 1             

               (B-c) = aq

               (B-c)/a = q


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2013 af mathon

Opgave 2:
                          (x-1) (x+2) - x² + 2  =  x2 + x - 2 - x2 - 2  =  x - 4


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2013 af mathon

Opgave 3
                            brug kvadratsætning og gang ind i parentes

Opgave 4             

                            brug kvadratsætninger


Svar #4
22. september 2013 af elb93 (Slettet)

tak for svaret. Kan jeg også få noget hjælp til den her:

Opgave 5

reducer: (3x²-48)/(x+4)


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2013 af mathon

       for x ≠ -4   

                            (3x²-48)/(x+4)  =  3(x2 - 42) / (x+4)  = 3(x+4)(x-4) / (x+4) = 3(x-4)  =  3x - 12


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.