Matematik

differentialregning

21. september 2013 af Yawnz (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej!

Hvordan udregnes f'(0), med disse funktioner:
1. X^2
2. 3x^2-4x
3. 10-2x
4. 1042149016+x^2
5. ax+bx+c

Mange tak på forhånd!

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn først den afledede f '(x) for hver af funktionerne, og indsæt så x = 0 .


Svar #2
21. september 2013 af Yawnz (Slettet)

Kan du mon demonstrer det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal benytte den generelle differentiationsregel 

(a·xn)' = a·n·xn-1 .

1. Prøv at beregne den afledede af funktionen f(x) = x2 .


Svar #4
21. september 2013 af Yawnz (Slettet)

Så den første:
X^2=2x =2*0 =0

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2013 af LeonhardEuler

1)

f(x) =  x2

f' (x) = 2x

f' (0) = 2•0 = 0

2)

f(x) = 3x2 - 4x

f' (x) = 6x - 4

f' (0) = 6•0 - 4 = -4

__

Forsæt selv. Og ja #4, det er korrekt.


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.