Kemi

Cadmiumkoncentration

22. september 2013 af Marie8000 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, 

En jernplade anbringes i 0,15 M cadmiumsulfatopløsning.

Jeg skal beregne cadmiumkoncentrationen, når ligevægten har indstillet sig i følgende reaktion Cd2+ + Fe <--/<-- Cd + Fe2+. 

Ligevægtskonstanten = 20

Hvad gør jeg? Kan jeg bruge ladnings- eller massebevarelse? I så fald hvorfor/hvorfor ikke? 

På forhånd tak! 

Marie


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2013 af mathon

                      Cd2+ (aq)   +   Fe (s)   <--->   Cd (s)   +   Fe2+ (aq)
ligevægt      (0,15 M) - x                                             x        

                     [Fe2+] /  [Cd2+] = Kc

                     x / ((0,15 M) - x) = 20           0 < x < 0,15 M

                     x = 0,14 M

                     [Cd2+]ligevægt = (0,15 M) - (0,14 M) = 0,01 M

                    

                    

                       


Svar #2
23. september 2013 af Marie8000 (Slettet)

Ok, men hvordan ville jeg kunne vide, at Cd er solid?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2013 af mathon

#2

             EN(Cd) = 1,7              EN(Fe) = 1,8

I kontakt mellem et mindre elektronegativt metal M1 og en opløsning af et mere elektronegativt metal M2's ioner vil M1 via elektrondonation bundfælle M2-atomer under dannelse af M1-ioner .

                        


Skriv et svar til: Cadmiumkoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.